Donacije

Putem brojnih donacija, Bambi-Banat kontinuirano razvija saradnju s nizom nevladinih organizacija, sa udruženjima, ustanovama i pojedincima fokusirajući se pre svega na brojne humanitarne projekte i aktivnosti. U takvim partnerstvima, naša primarna briga su deca, kao i doprinos dobrobiti naših suseda.

Bambi-Banat u borbi protiv siromaštva lokalne zajednice
Koncern Bambi-Banat u junu 2010 je isporučio je prvu donaciju Crvenom Krstu Požarevac u okviru akcije "Hrana za sve". Projekat je pokrenulo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao paket mera kojima će se doprineti smanjenju siromaštva u 2010. godini.
Ovo je prva u nizu od 12 mesečnih donacija kojima se Bambi-Banat uključio u akciju početkom maja, a doniraće ukupno pet tona keksa Zlatni Pek narodnim kuhinjama u Požarevcu, koje su u nadležnosti Crvenog krsta. U okviru iste akcije, Koncern će donirati još jednu tonu keksa Zlatni Pek Crvenom krstu u Vršcu.

Bambi-Banat u prevenciji gojaznosti kod osoba sa dijabetesom
U želji da doprinese prevenciji gojaznosti kod dijabetičara, Koncern Bambi-Banat je donirao 2008 Institutu za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KCS aparat za procenu gojaznosti kroz donaciju vrednu 3000 EUR i Yo D'Oro Balans proizvode namenjen osobama koji moraju da vode računa o unosu šećera u organizam, ali i svim pobornicima izbalansirane ishrane. 2009 Bambi-Banat je donirao Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj dve infuzione pumpe koje su vrlo su važne u savremenom lečenju pacijenata vrednosti oko 4000 EUR, a u aprilu 2010 Zdravstveni centar u Požarevcu i Vršcu po 3.000 evra donacije za prevenciju dijabetesa.

Bambi-Banat u borbi protiv raka dojke
Motivisani brigom o ženama koje čine polovinu populacije u Srbiji, ali i više od 70 % zaposlenih u koncernu Bambi-Banat u 2008 smo se priključili akciji Instituta za onkologiju i medijske kuće B92 sa željom da se podigne svest o značaju preventivnih pregleda žena, kao najboljem načinu za sprečavanje raka dojke. Naša kompanija donirala je milion dinara za kupovinu prvog pokretnog digitalnog mamografa za rano otkrivanje raka dojke u našoj zemlji.

Bambi-Banat za decu bez doma u Beogradu
U želji da obezbedi deci koja nemaju dom u Beogradu, i priliku da imaju najmanje jedan zdrav i hranljiv obrok dnevno, zajedno sa kompanijom Imlek, Bambi-Banat je u 2008 godini donirao 6 meseci "Svratište", odnosno "Svratište" je snabdevano sa Plazma mlevenom za decu i mlekom Moja Kravica.

Greška: E-mail adresa već postoji u bazi.