Vesti
26.9.2011
Kompanija Bambi-Banat pokrenula projekat "BAMBI NEGUJE BUDUĆE ŠAMPIONE"
Beograd, 17. oktobar 2012 - Kompanija Bambi-Banat, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u saradnji sa City sport klubom pokrenula je inicijativu "Bambi neguje buduće Šampione". Projekat ima za cilj da obezbedi redovnu užinu deci u najugroženijim Školama u Srbiji, ali i da učenicima od prvog do četvrtog razreda obezbedi vraćanje časova fizičkog vaspitanja u redovnu nastavu, kao i da im obezbedi redovne sistematske preglede. Projektom su obuhvaćeni učenici mlađih razreda osnovnih škola u Srbiji koje će biti odabrane na preporuku Ministarstva, sa idejom da se broj uključenih škola uvećava iz godine u godinu, kao i da se pozovu velike kompanije da se pridruže ovoj humanoj inicijativi.

"Imajući u vidu informaciju koju smo dobili u konsultaciji sa kancelarijom UNICEF-a u Srbiji da značajan broj dece ne završava ni osnovno niti srednje obrazovanje i da je jedan od glavnih razloga preranog napuštanja škole siromaštvo, kompanija Bambi-Banat želela je da pokrene projekat koji bi mališanima obezbedio kvalitetnije i bezbrižnije detinjstvo, olakšao učenje i dodatno ih motivisao da se bave sportom. Nadamo se da će i ostale kompanije prepoznati značaj projekta i da če se priključiti kako bismo zajedno obezbedili adekvatne uslove za dalji rast i razvoj dece osnovnoškolskog uzrasta" izjavila je Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods grupe.

"Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ceni i u potpunosti podržava dodatni napor koji kompanija Bambi-Banat ulaže kako bi obezbedila što bolje uslove za rast i razvoj dece. Svesni ekonomske situacije u kojoj se nalazi naše društvo, u potpunosti podržavamo želju privatnog sektora da se uključi, uloži dodatni napor i pruži pomoć državi u razvoju i realizaciji kvalitetnog obrazovanja" izjavio je prof. dr Radivoje Mitrović državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Da podsetimo, brojne nagrade i projekti društvene odgovornosti uvrstili su Bambi-Banat među najuspešnije kompanije u Srbiji, koje vode računa i zajednici u kojoj posluju. Koncern Bambi-Banat je strateški zainteresovan da doprinese kvalitetnijem obrazovanju dece osnovnoškolskog uzrasta i kroz incijativu "Bambi neguje buduće šampione"œ, nastavi da bude odgovoran partner zajednice.
<< Nazad
Greška: E-mail adresa već postoji u bazi.